Buiksloterweg 26

Verkocht

Informatie

Een unieke Watervilla!
Middenin het groen van de Buiksloterweg op een steenworp afstand van het Centraal Station ligt deze onderhoudsvrije Watervilla op een betonnen casco met maar liefst 140 M2 woonruimte. Het ene moment waan je je middenin landelijk Nederland met uitzicht op een mooi grachtje en prachtig groen, een minuut later sta je op de pont naar de bruisende Amsterdamse binnenstad. Kortom, de perfecte combinatie voor stadsliefhebbers met een groot zwak voor natuur en rust.
Vanaf het charmante oude weggetje kom je de voortuin in via een deur in de robuuste houten schutting. Vanaf de weg is er geen inkijk en dat maakt dit adres heel privé.
Aan de kademuur met daarop een groot terras en schuurtje (ca. 15M2), prijkt de smaakvolle watervilla, in 2013 nieuw gebouwd door de bekende arken-bouwer Spruyt Waterwoningen uit Heerenveen. De buitenkant is voorzien van onderhoudsvrije red cedar gevelbekleding, terwijl de binnenkant is ingetimmerd door erkende scheepstimmermannen. Overal valt het licht in dankzij de vele ramen.

Indeling:
Entree naar de begane grond. De gang is zo breed dat deze aan de tuinzijde een extra werkruimte biedt, terwijl de deels verhoogde vloer dienst doet als opbergruimte én een opstap van en naar de tuin geeft. De drie lichte slaapkamers liggen allen aan de waterzijde. Vanuit je bed kijk je zo op het water. Vooral de schuiframen vergroten het gevoel van vrijheid en wonen in de natuur.
De ruime badkamer heeft een vrijstaand bad, inloopdouche en toilet. In een aparte ruimte is de wasinrichting, de technische installatie met CV-ketel, stoppenkast en alarmsysteem.
Via de authentieke geklonken stalen trap (afkomstig uit een Belgische bibliotheek) bereik je de woonverdieping van 70M2. Deze open leefruimte met een hoog plafond heeft aan alle kanten uitzicht en is heel ruimtelijk en licht. Een breed terras aan de waterzijde is dankzij de glazen schuifpui min of meer geïntegreerd bij de woonkamer waardoor het nog ruimtelijker oogt. Je zit echt in het groen en hebt uitzicht over het water met een paar andere woonarken en diverse bootjes.
De open keuken met kookeiland waar omheen kastjes zijn gebouwd, heeft een vijfpits fornuis en afzuigkap van Bosch Solitaire. Er is een inbouw-vriezer en een inbouw-ijskast, een groot werkblad en een voorraadkast met ruimte voor een extra ijskast. Tevens is er op deze verdieping een separaat toilet.
In het plafond is rekening gehouden met de aanleg van een vlizotrap naar het dak.
Op de kademuur staat een schuur met elektriciteit. Er is een doorgang naar het water om een plezierbootje aan te leggen. Aangezien het adres aan een zijkanaal van het Noordhollandsch Kanaal ligt, vaar je via de Willemsluis zo door naar het IJ of de grachten.

Locatie: Gelegen in het bruisende Noord, midden in de Gouden Nagel.
De omgeving is zeer aantrekkelijk als het gaat om kunst en cultuur: op loopafstand vind je de Tolhuistuin, Paradiso Noord, Eye, ADAM-toren, Café Keppler, Proeflokaal Kef, Il Pecorino, concept store Pek&Kleren, de boeren-en biomarkt, Recyclekid, Kannibalen & Paradijsvogels, Pompet in het Noorderpark, winkelcentrum Mosveld met supermarkten en bakkerij Bakkers & Zonen. Via de pont of met de Noord/Zuidlijn ben je zo in de binnenstad of in Zuid. In de omgeving is er volop groen; met de racefiets zit je binnen een mum van tijd in landelijk Noord. Op het NDSM-terrein zijn er volop festivals, cafe’s, restaurants, terwijl op het Storkterrein eveneens een keur aan cultuur en culinaire hotspots zijn te vinden.
Er is een groot aanbod aan uitstekende basis- en middelbare scholen zoals de Montessori Azaleastraat, De IJsbreker, Overhoeks, het Hyperion Lyceum, de Nieuwe Havo etc.
Aansluiting op het OV, de (internationale) trein en metro bevinden zich op loopafstand. Met de auto zit je zo op de ring of via de IJtunnel in de stad.

Kenmerken
– Nieuw gebouwd in 2013 door Spruyt Waterwoningen
– Over het gehele woonoppervlak ligt een vloer van Amerikaans grenen. De watervilla heeft vloerverwarming over de twee gehele verdiepingen, per ruimte aan te passen met een ruimte thermostaat.
– Vaste aansluitingen op alle nutsvoorzieningen.
– De Vries houten kozijnen, met schuif- en draai- kiep- systeem.
– Overdraagbare ligplaats-vergunning voor onbepaalde tijd.
– Precario (liggeld) €541,89 jaarlijks verschuldigd aan de Gemeente Amsterdam.
– Voor de royale voortuin is in Amsterdam-Noord de gangbare regeling van toepassing: stilzwijgende bruikleenoverkomst (om niet). – Mogelijkheid tot desgewenst huurcontract met de Gemeente van ongeveer €550 per jaar.
-De robuuste hoge schutting is gemaakt van op de wind gezaagd hout door een molen op de Zaanse Schans
– Géén overdrachtsbelasting.
– Géén muurburen.
– Een onderhoudsvrij afmeersysteem uit 2013 van LBM
– Jaarlijks onderhouden alarmsysteem van EBD Techniek
– Een ideale en onderhoudsarme (1x in de twee jaar gecheckt) KSB-rioolpomp Compacta uit 2013. Dit is recent gebeurd.
– Twee parkeervergunningen mogelijk, makkelijk voor de deur parkeren. Kosten: EUR 30 per jaar, de tweede is EUR 45 per jaar.
-Schilderwerk bijgewerkt in mei 2019
-Houten wanden afgewerkt met glasvliesbehang
-de NEN-meting voor gebouwen is toegepast

Plattegronden