Gietersstraat 51

€ 1.395.000,- k.k.

Informatie

— FOR ENGLISH SEE BELOW —

Op de hoek van de Gieterstraat met de Lijnbaansgracht bieden wij aan: een zeer luxe en royaal appartement ad 208M2 met maar liefst vijf goed bemeten slaapkamers en twee badkamers. Het appartement ligt in een voormalige gieterij waar de klokken van de Westertoren destijds zijn gegoten. Dit gedeelte ligt in het gebouw waar de kantoren en ambachtelijke bedrijfjes waren gevestigd Het gehele complex heet Het Gietershof; een bij velen bijzonder gewild complex om te wonen.

De superlatieven om deze loft achtige woning, die doet denken aan de spectaculaire appartementen in het Meatpackers district in New York recht te doen, strijden om voorrang. Want het is zeer ruim en licht, telt maar liefst vijf (!!) kamers, geschikt voor slapen of als werkruimte, heeft twee badkamers, is geheel opgeknapt, ligt aan de rustige Lijnbaansgracht, heeft de charme van een oud industrieel pand, met een voor Amsterdam unieke gietijzeren balkenconstructie, maar is toch zeker ook heel intiem. Om over de historische en bruisende omgeving maar te zwijgen.
Kortom, een pand in de Jordaan met vele mogelijkheden zoals maar zelden beschikbaar komt.

Indeling: Middels het trappenhuis, dat gedeeld wordt met drie andere appartementen, bereik je de woning die gelegen is op de eerste verdieping. Het appartement is zeer vernuftig ingedeeld en in een U-vorm gebouwd. Alle leefruimtes en slaapkamers liggen daardoor langs de straatzijdes of aan de gemeenschappelijke binnentuin, terwijl de badkamers, toiletten en bergruimtes binnenin zijn gesitueerd. De woning heeft aan vier zijden ramen!

Na de entree met garderobe, bevindt zich rechts de royale woonkamer van 105M2 met grote raampartijen (tot aan de vloer) en Franse balkons met uitzicht op de rustige en groene Lijnbaansgracht. In deze hoge ruimte, die wordt gekenmerkt door de prachtige gietijzeren balken, en stalen kozijnen is een open, op maat gemaakte keuken met een eiland dat tevens dienst doet als bar waaraan gegeten en gedronken kan worden. In de woonkamer staan twee gietijzeren pilaren met prachtige details, kenmerkend voor de stijl van begin 20e eeuw. De dikke bakstenen muren hebben een dun laklaagje. De plafonds zijn overal voorzien van stijlvolle spots. In het gehele huis van 208M2 ligt een Franse eikenhouten vloer. Langs de keuken rechts is een gang met daaraan een bijkeuken en diverse kastruimtes, weggewerkt achter antieke louvredeuren. Tevens is er een wasruimte en een technische ruimte met CV-ketel en luchtverversings-installatie. Deze zorgt continu voor frisse lucht in de gehele woning. Aan het eind van de gang is de master bedroom gelegen met uitzicht op de rustige binnentuin. De master bedroom biedt tevens toegang tot de zeer smaakvolle en luxe badkamer die beschikt over een stortdouche, een vrijstaand bad, een ‘Indiaase’ wastafel met antieke spiegel en veel opbergruimte.

Aan de linkerzijde na de entree treft u de vier slaap/werkkamers die zijn gebouwd rondom een ‘chillruimte’, toilet en badkamer. Dankzij deze indeling is er voor alle
bewoners veel privacy gecreëerd. Een van de slaapkamers grenst aan een dakje bij de binnentuin, dat via een openslaand raam toegankelijk is.

Kenmerken: De gehele woning is in 2015 ingrijpend gerenoveerd waarbij er uitsluitend kwalitatief hoogwaardige materialen zijn gebruikt.

Onder de houten vloer ligt een geïsoleerde stenen gietvloer. De zwart stalen, openslaande ramen in de woonkamer zijn van thermisch dubbelglas. Het is hierdoor een energiezuinig huis. Er zijn daarnaast zeer veel contactpunten voorzien.

De VVE Gietershof bestaat uit 37 leden, een geanimeerd gezelschap, waaronder veel kunstenaars, ondernemers en creatieven, dat gemiddeld zo’n twee keer per jaar bij elkaar komt.

De buitenkant van het complex is zeer goed onderhouden. De binnentuin is gemeenschappelijk, smaakvol aangelegd en beschikt over een prachtig onderhouden tuindeel en meerdere zitjes. Uiteraard is deze alleen toegankelijk voor de bewoners en hun gasten.

Het gehele complex is zo opgezet dat het een oase van rust is, gelegen in een van de mooiste, meest authentieke en bruisende delen van Amsterdam

Een sloepje ligt voor de deur, en is eventueel ter overname. Aparte, afsluitbare fietsenstalling voor bewoners. Greenwheels deelauto voor het huis. In de Lijnbaansgracht liggen (woon)boten; vaak mooie oude schepen. In de zomer is de gracht levendig, maar niet druk bevaren. De bruggen zijn te laag voor grote boten.

Ligging:
Vanuit het huis loop je zo naar de vele markten die het buurtje rijk is. Op zaterdag om de hoek op de Lindengracht en de biologische markt op de Noordermarkt, op maandag de beroemde ‘lapjesmarkt’ op de Westerstraat en de vintage kledingmarkt op de Noordermarkt. Gelegen tussen leuke winkeltjes en vele goede restaurants, zoals het beroemde Toscanini, is het serviceaanbod uniek te noemen. Er is ook een ruim aanbod aan scholen en kinderdagverblijven. Op slechts 10 minuten lopen ligt het mooie, levendige en kindervriendelijke Westerpark, met zijn vele attracties en evenementen. Openbaar vervoer is in de buurt en per auto is men zo de stad uit.

===========================================================

Spectacular and spacious Family Home in the Heart of Amsterdam

The outstanding characteristics that give this house its charm are competing for attention: which one is to be presented first. It is spacious, it has five bedrooms and two bathrooms, it is fully renovated and It’s located at the peaceful Lijnbaansgracht. The house combines an industrial style with a warm and intimate atmosphere. The vibrant and historical neighbourhood in which it is located, is another asset.
In short: an unique residence in the Jordaan, with lots of possibilities.

We offer a spacious -207 square meter – apartment on the corner of the Gieterstraat and the Lijnbaansgracht. The apartment is part of an old foundry which at the time moulded the bells of the famous Westertoren. This apartment is in the renovated offices of the former foundry, named ‘Het Gietershof’.

Layout:
From the common staircase you enter the house, located on the first floor. The apartment is very ingeniously arranged, as it were built in a U-shape: all living areas and bedrooms are facing the street sides, while the bathrooms, toilets and storage spaces are Incorporated on the inside of the U-shape.

After the entrance with a wardrobe, you find at the right the spacious living room of Xm2 with large windows to the floor. There are French balconies with a view of the quiet and lush Lijnbaansgracht. In this space with high ceiling is an open, custom-made kitchen with a kitchen island that also serves as a bar. In the living room there is one of the two cast-iron pillars. The double brick walls have a thin varnish layer. Well-designed light spot are all over the ceiling. The house has a solid French oak-wooden floor.

Along the kitchen on the right is a corridor with endless storage space, hidden behind antique Louvre doors. The technical room comprises a central heating boiler and an air purification system, which ensures continuous fresh air. At the end of the corridor is the master bedroom overlooking the peaceful inner garden. The separate bathroom is nicely designed with a rain shower, a free standing bathtub, a sink and -again- plenty of storage.

The other part of the apartment is found on the left of the entrance facing the Gieterstraat. The remaining four bedrooms surround a ‘chill-area’, a toilet and a bathroom. Thanks to this layout, much privacy has been created for all residents. One of the bedrooms has the luxury of a roof terrace on top of an extension in the inner garden.

Features:
An isolated stone cast floor underneath the woodwork.
The windows consist of thermic double glass.
The house contains many outlets.
The Owners Association counts 37 members and is an animated body.
The exterior of the complex is well maintained.
The communal inner garden is stylishly laid out.

There is:
A small boat docked in front of the house, and can be taken over if appreciated.
A private bike shed only for residents.
A so-called Greenwheels shared car is parked opposite of the house.
There are some houseboats in the canal, but canal tour boats are not allowed.

Surroundings:
The famous Noordermarkt with a lively and cosy market every Monday and Saturday, is within walking distance. There is a wide range of cafés, restaurants and many nice shops around the corner. Public transport is close by and you can easily leave the city by car.

Plattegronden