Duinlustweg 40

Verkocht

Informatie

DE AGENDA VOOR BEZICHTIGINGEN ZIT HELEMAAL VOL, MOCHT ER AANLEIDING ZIJN OM NIEUWE BEZICHTIGINGEN IN TE PLANNEN DAN WORDT DIT ALS EERSTE VERMELD OP ONZE WEBSITE.

TE KOOP: Duinlustweg 40 te Overveen – Vraagprijs: EUR 675.000 K.K. – excl. ERFPACHT.

Unieke kans in Overveen op landgoed Koningshof waar maar zelden iets te koop komt! Buiten wonen maar toch alles dichtbij; Heemstede, Aerdenhout en Haarlem op fietsafstand, net als het strand en de gezelligheid van Bloemendaal en Zandvoort! Met een rechtstreekse treinverbinding vanaf station Overveen staat u in 20 minuten in centrum Amsterdam.

Deze bijzondere woning staat op eigendom van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten. Ten behoeve van de woning is de ondergrond in erfpacht uitgegeven.
De jaarlijkse canon bedraagt thans €19.130 per jaar (elke 3 jaar geïndexeerd) en loopt tot 10 februari 2035.
De erfpachtcanon is fiscaal aftrekbaar van uw belastbare inkomen.

Dit fraaie half-vrijstaande woonhuis met drie slaapkamers is gelegen op een royaal perceel van maar liefst 1432m2. De ligging is uniek met als uitzicht enkel landgoed en natuurgebied. Aan de overkant van de Duinlustweg ligt landgoed Elswout dat historisch bekend staat om haar rust en schoonheid en de Orangerie.
In 2005 is de woning volledig in stijl herbouwd en gemoderniseerd met behoud van de karakteristieke uitstraling.
De parterre is geheel voorzien van vloerverwarming en afgewerkt met een sfeervolle eiken parketvloer, de achterzijde is volledig herbouwd waar zich thans de gezellige woonkeuken bevindt met openslaande deuren naar de tuin. De ramen met roedeverdeling zijn voorzien van dubbele beglazing en onder de uitbouw aan de achterzijde is een grote kelder met stahoogte gecreëerd.
Op het royale perceel biedt de ruime oprit voldoende parkeergelegenheid. Achterin de tuin staat een fraai houten tuinhuis (ca 4x4m) met cozy veranda en bovendien voorzien van Finse sauna. Dit tuinhuis is zeer geschikt als werkruimte of als gastenverblijf. Daarnaast is er een vrijstaande houten berging (ca 12m2) die nu dient om o.a. fietsen te stallen.

INDELING:

Parterre: entree, sfeervolle hal met garderobe, meterkast, toilet met fontein, in het linker gedeelte van het huis komt men in de zitkamer met authentieke houten vloer, antieke natuurstenen open haard en zicht op de fraaie tuin. Aan de andere zijde van de entree is de royale woonkeuken gesitueerd met openslaande deuren naar terras en tuin. De verzorgde keuken is in passende stijl gebouwd en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Door middel van de vele ramen en de openslaande deuren worden binnen en buiten met elkaar verbonden.
Vanuit de hal een comfortabele brede trap naar…

Eerste verdieping: overloop met dakkapel, toilet met fontein, ruime ouderslaapkamer aan de achterzijde met vaste kastenwand, wastafel, dakkapel en oude houten vloerdelen. Vanuit hier geweldig uitzicht over de tuin en het toegankelijke landgoed en natuurgebied “Koningshof”. In het midden van deze verdieping bevindt zich de verzorgde badkamer met dubbele wastafel, bad met douche en dakkapel. Aan de voorzijde twee charmante slaapkamers v.v. dakkapel, dakraam en fraaie balkenconstructie in het zicht.

Kelder: royale comfortabele kelder met zeer goede hoogte, wasmachine- en droger-opstelling, opslagruimte met diverse (kleding) kasten, C.V. installatie, was-/spoeltafel.

Zelden komt er iets te koop in natuurpark Kennemerland, onderdeel van landgoed Koningshof. Hier leeft het ultieme vakantiegevoel, waarbij u rechtstreeks de bossen, duinen en landerijen in loopt, en het heerlijk fietsen is. Vanuit huis en in contact met de schoonheid van de natuur met de charme van alle vier seizoenen!

BIJZONDERHEDEN:
* Natuurmonumenten is eigenaar van de grond; de huidige erfpachtcanon bedraagt €19.130 per jaar (elke 3 jaar geïndexeerd) en loopt tot 10 februari 2035;
* Mogelijkheid om in 2021 nieuwe erfpacht aan te gaan voor periode van 30 jaar met de nieuwe standaard voorwaarden;
* Erfpachtcanon is fiscaal aftrekbaar;
* Woonoppervlakte ca. 134 m2, inhoud ca. 453 m3, perceel oppervlakte maar liefst 1432 m2
* Karaktervolle uitstraling: mooie ramen v.v. roedeverdeling en luiken, slaapkamers met nok en zichtbare balkenconstructie
* Gehele parterre voorzien van betonnen vloer met vloerverwarming, afgewerkt met een fraaie eikenhouten parketvloer;
* Grote kelder met royale hoogte;
* Volledig verbouwd en gerenoveerd in 2005 inclusief kelderbak;
* Voorzien van dak/vloer- en glasisolatie, energie label-B aanwezig;
* Prachtige tuin met eigen plantenkas waarbij de boomgaard, lavendel, seringen en blauwe regen prachtig kleuren van het vroege voorjaar tot in de herfst, daarna betoveren de bijzondere herfstkleuren het bos;
* Fraaie vrijstaande houten lodge met veranda en hout gestookte (Finse) sauna;
* Vrijstaande houten berging voor fietsen.

Plattegronden