Woongeluk aan de rivier de Vecht

Liefhebber van architectuur en op zoek naar iets speciaals?

Landhuis De Luwte, gelegen aan de rivier de Vecht, is het enige woonhuis in ons land dat is ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves. Beslist een object om niet te negeren.

Het huis is geïnspireerd op de zeventiende- en achttiende-eeuwse huizen langs de Vecht, maar dan vertaald in een speelse post-modernistische bouwstijl. Het resultaat is een onalledaags en uniek landhuis, gelegen onder de rook van Amsterdam en met uitzicht op het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Aan de achter- zijde van De Luwte creëerde Graves een achthoekige loggia, die op de begane grond plaats biedt aan een overdekte veranda en op de eerste verdieping aan een theepaviljoen. Aan weerszijden van de centrale entreehal bevinden zich inpandige garages voor in totaal twee auto’s. Aan de linkerzijde is tevens de toegang naar de grote woonkeuken. Open- slaande deuren leiden naar een besloten terras. Leuke extra is dat architect Graves de kranen, het sanitair, de verlichting en zelfs de eettafel in de keuken heeft ontworpen. In de woonkamer is zijn stempel ook terug te vinden. Daar zijn de open haarden en de verlichting van zijn hand. Vijf paar deuren bieden toegang tot de achter- tuin. Aan de rechterzijde van het huis ligt de statige eetkamer.

De verschillende verdiepingen van het huis zijn per lift of trap te bereiken. Naast het theepaviljoen is op de eerste verdieping een bibliotheek ingericht met aan de rechterzijde een studeer- kamer en aan de linkerzijde de master bedroom. Aansluitend bevindt zich een luxueuze bad- kamer en een chique kleedkamer. Aan de voorzijde van het huis is een tweede zeer ruime slaapkamer ingericht met badkamer en suite. Nog een verdieping hoger ligt een zelfstandig appartement met eigen voorzieningen. Op de derde verdieping is de zolder. In het souterrain bevinden zich een bioscoop, een geklimatiseerde wijnkelder en een kamer die kan worden ingericht als fitnessruimte.

Het landhuis ligt direct aan de rivier de Vecht met prachtig uitzicht over het water, het voormalige gemeentehuis van Loenen aan de Vecht en de molen De Hoop. Aan de voorzijde kijkt het huis uit op een park. Langs de oever ligt over de volledige lengte van het perceel een aanleg- steiger met zwemtrap. Naast het huis is een eigen insteekhaven voor een boot.

pdf-icon@2xDownload advertentie als PDF


[button link=”/woning/loenen-aan-de-vecht-oud-over-41/”]Bekijk woning[/button]